2013. november 5., kedd

http://www.perjatszokor.hu

A Perjátszó Körrel véletlenül találkoztam:  a neten „jött szembe”,  aztán már én kerestem őket- a valóságban.  Az ELTE ÁJK-n tanulnak, tanítanak, illetve adják elő- magukat. Híres pereket.





                                                     

Most a  salemi boszorkánypert elevenítik meg - jogász módra.  Legalább is úgy hiszem, a színészi játékon átüt  a képzésükből fakadó tudás.

Persze lehet, hogy joghallgató voltuk csak a témaválasztásban érhető tetten. Így vagy úgy, ez érdekesnek ígérkezik.
Miért mondom?
Először is: nem mai a társaság, az ötlet: hat év rutin van már benne. Így írnak magukról:
Mi a Perjátszó Kör?
„… Egy különböző személyiségű, érdeklődésű és mentaliású hallgatókat összetartó csapat. Egy önkifejezési forma. Egyfajta magamutogatás. Egy komédia. Egy tragédia. Egy szekta. Egy lincselő tömeg. Egy dicsőséges forradalom. Egy összeesküvés. Egy dicstelen terror. Egy boszorkányüldözés. Egy Amerikai Álom.

Leleményes és lelkes hallgatók, egykori hallgató, végzett jogászok és kapcsolódó szakemberek gyülekezete, akik mindannyian egy cél érdekében tevékenykednek: megmutatni. Megmutatni, hogy a jog nem csak száraz irattömeg, paragrafusok bevágása és visszamondása.”

Ha pedig nem a diákok szemszögéből nézzük, így is megfogható a lényege:

„Minden oktatónak nagy kihívást jelent, hogy hogyan tegye befogadhatóvá, élvezhetővé a sokszor száraz tananyagot. Ez a törekvés hozta létre a Perjátszó Kört is” - kezdi dr. Kisteleki Károly, az ÁJK Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszékének adjunktusa

Akárhogy is, engem feldob, ha azt látom, a hallgató nem ellenfélként, hanem partnerként akar és tud a tanárára nézni, és a tanár is ( leendő) kollégának tekinti a hallgatóját. És ebből valami kívülállóknak is élvezhető dolog születik: non plus ultra!

Ingyenes előadásukat

2013. nov. 6-án az ELTE ÁJK Aula Magna termében
(1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

lehet megnézni.

Gondolom, nem kevés ELTE-s lesz a helyszínen, no meg a környék jobbnál jobb helyeinJ

Metro





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése