2014. október 13., hétfő

Országos Könyvtári Napok 2014

Idén is megrendezésre kerül a könyvtárak szolgáltatásait népszerűsíteni kívánó, minden korosztály igényeire figyelő programsorozat, az Országos Könyvtári Napok. A rendezvénysorozat célja, hogy a könyvtárak megmutathassák sokszínűségüket, a bennük rejlő tanulási, tájékozódási, kulturális és szociális lehetőségeket. A fő célcsoportot azok a potenciális olvasók jelentik, akik eddig nem, vagy ritkán használták a könyvtárakat. Nekik most  alkalmuk lesz megismerni a könyvtári atmoszférát a törzsolvasók segítségével. A könyvtárak országszerte különböző témájú programokkal csábítják be a használókat: Élő emlékezet, múltunk értékei; Okoskönyvtár; Együtt az egészségünkért!; Olvas az ország!; Megosztott örömök.
Forrás: erinto.postr.hu
 A BGF KVIK Kari és Elektronikus Könyvtára is bekapcsolódik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába. Az Olvas az ország! témán belül a következő programokkal és szolgáltatásokkal várjuk olvasóinkat:
  • Az október 13. és 20. közötti időszakban visszahozott könyvekre nem számolunk fel késedelmi díjat. Ez egy jó lehetőség a nagyobb késedelmi díjat felhalmozó olvasóknak lelkiismeretük könnyítésére.
  • Szintén október 13. és 20. között végig lehetőséget biztosítunk a Könyvtáron kívüli kölcsönzésre legújabban beszerzett könyveinkből.
  • A csak helyben használható Különgyűjteményi anyagunk legérdekesebb (legrégebbi, legkisebb, legnagyobb stb.) darabjaiból kiállítást rendezünk.
  • Október 16-án 13:00 és 17:00 óra között könyveket, jegyzeteket cserélhetnek egymás között olvasóink. Kitűnő alkalom a már nem használt, de még jó állapotban lévő könyvektől való megválásra és új, hasznos és izgalmas darabok megszerzésére.
  • Szintén október 16-án 14:00 és 15:00 óra között Olvasás stafétát tartunk, melynek keretein belül önként jelentkezőket várunk szabadon választott könyvekből történő felolvasásra az Alkotmány utcai épület I. emeletén, a Színes térben. A felolvasás Romhányi József: Szamárfül című könyvével kezdődik.
Bízunk benne, hogy mindenki talál  legalább egy kedvére való programot választékunkból. 

A jelmondat: Találkozzunk a könyvtárban! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése